„Наследникът“ събра 5000 лв. в помощ на Тони Костов

Снимка: Личен архив

Талантливите актьори от арт студио „Трупата“ - Кюстендил събраха 5000 лв. за лечението на 20-годишния кюстендилец Тони Костов. Пред препълнена зала в Кюстендилския драматичен театър те представиха комедията „Наследникът“ с режисьор талантливата кюстендилка и студентка в НАТФИЗ, Станислава Ризова.

В постановката взеха участие девойките от студио „Дебют“, ВГ "Калпазани", както и децата от театрална формация „D Actors”.

Представлението е носител на ГРАН ПРИ на тазгодишния Международния театрален фестивал „Приятели на България“ в град Албена, а Станислава Ризова е удостоена с Лауреат I степен за авторска драматургия.

Идеята на актьорите бе събраните средства от постановката да подпомогнат лечението на Тони.

Момчето страда от остра лимфобластна левкемия (pre-B ALL). В момента е приет в хематологията на Александровска болница и премина първи курс химиотерапия.

„Тони се чувства добре, има силен дух, което е най-важно! Той се държи благодарение на Вас, защото усеща подкрепата Ви, той е силен защото Вие вярвате в него! Още не е приключил с курса на химиотерапия, но остава още малко. Първия етап се проточи защото, най-опасният ефект от терапията е падането на показателите и тогава лечението се спира, тоест не се подава химиотерапия, докато състоянието не се стабилизира.
От болниците, в които изпратихме запитвания отговориха, че ще изпратят оферта, но искат първо Тони да приключи този курс и да се види какъв ще бъде резултата от пункцията на костен мозък, която се прави на края на курса. От резултата зависи дали ще се прави трансплантация на костен мозък или не и именно заради това клиниките искат да бъдат коректни с офертата, защото сумата за лечение, която включва трансплантация е доста по-висока.
Ние искрено вярваме, че каквото и да решат лекарите Тони ще се справи!“, обявиха близки на Тони.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK