Орешарски не смята да подава оставка, докато има подкрепата на парламента

Пламен Орешарски, снимка: БГНЕС

Премиерът Пламен Орешарски не смята да подава оставка, докато има подкрепата на парламента. Орешарски каза това в Брюксел, където беше посрещнат от Сергей Станишев за работен обяд на Партията на европейските социалисти, преди започващия Европейски съвет, предаде БНР.

На въпрос смята ли да се оттегли от пост, Пламен Орешарски, каза: "Докато имам подкрепа от парламента - не".

Ако бъде питан на срещата на ПЕС за ситуацията у нас, Пламен Орешарски каза, че ще обясни, че с назначението на Делян Пеевски е била допусната една политическа грешка, която обаче не е повод за оставка. Изборът на Волен Сидеров начело на комисията по етика Орешарски не смята да коментира, защото това е парламентарен въпрос. От започващия тази вечер Европейски съвет премиерът очаква да бъдат одобрени поне 6 млрд. евро за младежка заетост, сериозна сума от които да получи и България.

"За България малко над 100 милиона евро за следващите няколко години. Това е една сериозна подкрепа и за нашите усилия да борим безработицата и за по-висока младежка заетост", каза премиерът.

За проекта "Набуко" Пламен Орешарски каза, че щеше да е по-добре да не бъде прекратяван, но добави: "Все пак от всички страни от "Набуко", България е в най-добра ситуация, защото е най-близо до трасето, което ще мине през Гърция. Така че ние, надявам се, дотогава да имаме конекторна връзка, така че да реализираме вече диверсифицирани доставки".
 

Пламен Орешарски, снимка: БГНЕС

КОМЕНТАРИ

вики11:56 - 06.07.2013
Така той има подкрепата на парламента но парламента е избран от народа а народа не го иска т.е. не иска и вас Орешарски толкова е просто че нямам думи а на народа вече почва да му писва .
:)17:10 - 27.06.2013
Браво! Напук на всичко им покажете какво можете! Ние вярваме във Вас.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK