Отново дъжд

Снимка: Infomreja.bg

Днес ще има значителна облачност и на места в Западна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от югозапад и следобед в Източна България ще бъде умерен до силен.

Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса, по морския бряг между 11 и 17 градуса, в София - около 15. Над планините облачността ще е значителна и на места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, над 2000 метра - сняг.

Ще духа слаб до умерен югозападен, по най-високите върхове - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

Утре югозападният вятър ще се усили. Дневните температури ще достигнат 20 - 25 градуса, на отделни места и повече. Облачността ще е променлива.

През нощта срещу неделя и в неделя от запад на изток ще превали, на места валежите ще са интензивни и значителни по количество, придружени и с гръмотевици. Възможни са и градушки.

Силният югозападен вятър ще се смени с умерен северозападен, в източните райони - север-североизточен. Ще започне бързо понижение на температурите и по-късно през деня в неделя дъждът в северните райони ще се примеси със сняг.

До средата на следващата седмица ще остане много динамично, с условия за валежи и силен вятър, а застудяването от север ще продължи. В понеделник валежите ще са предимно от дъжд, във вторник и сряда на места в Северна България и по високите полета на Западна дъждът ще преминава в сняг. /bTV/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK