Чувствително захлаждане във вторник

Снимка: Infomreja.bg, архив

Днес и през по-голямата част от утрешния ден ще бъде слънчево и горещо, но във вторник идва чувствително захлаждане и дъжд. 

Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 31 до 36 градуса. Ще духа слаб източен вятър и по Черноморието ще бъде малко по-хладно, до 26, 29 градуса. 

Утре  преди обяд съществена промяна на времето няма да настъпи. Около и след обяд ще се появи северозападен вятър, който ще се усилва.

Температурите в по-голямата част от страната ще достигнат около обед стойности от 30 до 36 градуса, но от север ще започнат да се понижават.

Облачността ще се увеличава и преди полунощ от север ще завали дъжд. Възможно е на места да прегърми.

Във вторник ще бъде доста хладно, облачно и дъждовно. преди обяд ще превалява на много места в цялата страна, а в следобедните часове - над централните и южни райони.

Вятърът ще смени посоката си от североизток и ще нахлува хладен въздух от северните ширини на континента. Дневните температури на север ще бъдат от около 20 до 24 градуса.

В крайните югозападни райони максимумите ще бъдат по-високи, до около 28, 29 градуса.

В сряда все още ще духа слаб вятър от изток, в източните райони - умерен от североизток. 

Облачността ще намалява до незначителна, а температурите ще започнат да се повишават и ще бъдат от 23 до 28 градуса.

От четвъртък до края на седмицата ще бъде предимно слънчево и сухо. 

Температурите плавно ще се повишават, достигайки в събота и неделя до 28, 33 градуса - стойности, високи за началото на септември, но вече с 2-3 градуса по-ниски от тези в момента, признак за бързо отслабващото слънчево греене  и идването на есента. /Dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK