Определят състава на Общинската избирателна комисия в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

В Община Благоевград ще се проведат консултации с представители на партии и коалиции за определяне състава на Общинска избирателна комисия. Срещата е насрочена за 24 август /понеделник/ от 11.30 часа в зала 101 на общината.

Според решение на Централната избирателна комисия в състава на ОИК за общини като Благоевград, с до 150 избирателни секции, са определени 11 членове. В това число влизат председател, заместник- председател и секретар.

В консултациите участие ще вземат парламентарно представените партии и коалиции, както и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени.

Съгласно изборния кодекс участие могат да вземат и други партии и коалиции.

Съставът на Общинската избирателна комисия за Благоевград е разпределен между партия „ГЕРБ" - 3 членове, за Коалиция „БСП лява България" - 2 членове, партия „ДПС" - 1 член, за Коалиция „Реформаторски блок" - 1 член, за Коалиция „Патриотичен фронт" - 1 член, за Коалиция „България без цензура" - 1 член, за Партия „Атака" - 1 член, за Коалиция „АБВ" - 1 член.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK