Определиха маршрутите за разходка в парк "Бачиново"

Снимка: Община Благоевград

Придвижването на пешеходци за парк „Бачиново“ се осъществява през обозначените за целта места

По заповед на кмета се разрешава разходката в градските паркове и градини на територията на община Благоевград по определени маршрути, за времето на пандемия от коронавирус.
 
Заместник-кметът по строителство инж. Евгени Терзиев представи определените маршрути за движение, в трите градски парка: парк „Бачиново“, парк „Даме Груев“ и градска градина при хотел „Ален мак“.
 
Придвижването на пешеходци за парк „Бачиново“ се осъществява през обозначените за целта места. Алеята за парк „Бачиново“ в посока езерото е отворена. В парк „Бачиново“, обиколката около езерото, е указана със схеми за движение . Изходът от парк „Бачиново, в посока централна градска част, е през обозначени места, определен е маршрут на движение по тротоара на пътя село Бистрица-Благоевград или покрай река Бистрица.
 
Парк „Даме Груев“ и градската градина също са с обозначени маршрути за разходка.
 
СХЕМИ НА МАРШРУТИТЕ ЗА РАЗХОДКА В ПАРКОВЕТЕ:
• "Бачиново "- виж тук;
 
• "Даме Груев" - виж тук ;
 
• Градска градина при хотел „Ален мак“ - виж тук;
 
Разрешават се разходки в парковете всеки ден на деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. Собственици на кучета, но не повече от един, може да посещават парковете във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч. Влизайте в парковете само по обозначените маршрути за разходка.
 
Спазването на определените маршрути за разходка ще се контролира от служители на община Благоевград и на ОД на МВР-Благоевград.
 
Припомняме, че са задължителни: носенето на предпазни маски и спазването на физическа дистанция от минимум 2,5 метра. Забранява се ползването на спортни съоръжение и детски площадки.
 
Следващото заседание на Кризисния щаб ще се състои на 5 май 2020 г.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK