Постоянен арест за мъж, откраднал 25 лв. от автобус

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият е бил осъждан за тежки умишлени престъпления на „лишаване от свобода”

РС – Дупница, определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”  по отношение на В. Б. /на 31 години, осъждан/.  Той е обвиняем по досъдебно производство, за това че на 17.03. 2020 г., около 07,30 ч., от паркиран автобус е отнел чужди движими вещи, а именно парична сума в размер на 25 лева от владението на Д. Т. от с. Яхиново, община Дупница без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои и деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Обвиняемият е бил осъждан за тежки умишлени престъпления на „лишаване от свобода”, не по-малко от една година - престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, във вр. с чл. 194, ал. 1, вр. с чл. 29, ал. 1, б. „а” и б. „б” от НК, което е наказуемо с наказание „лишаване от свобода“  от две до десет години.

Съдът намира, че от доказателствата събрани по делото, към този изключително ранен и начален за наказателното производство етап, може да се направи обосновано предположение, че най - вероятно обвиняемият е съпричастен към извършване на деянието.

Съдът счита, че е налице и другата задължителна предпоставка за вземане на най- тежката мярка за неотклонение - реална опасност от извършване на друго престъпление, предвид множеството осъждания на лицето за престъпления против собствеността, включително и при условията на опасен рецидив.

Налице са данни, че обвиняемият е наркозависим, безработен и си набавя доходи по престъпен начин. Не без значение за съда е и обстоятелството, че обсъжданото деяние е извършено в изключително кратък срок след изтърпяване до 24.02.2020 г, на наложено му наказание „лишаване от свобода”. Съдът намира, че съобразно изложеното, В. Б. има изградени трайни престъпни навици, поради което представлява лице с много висока обществена опасност.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK