Оправдаха бившия областен управител на Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Кюстендилският окръжен съд под председателството на съдия Йоланда Цекова постанови оправдателна присъда за бившия областен управител Любомир Анчев. Той беше обвинен в превишаване властта и правомощията си с цел да набави облага за „Консорциум за инженерингови проекти и строителство" ДЗЗД на обща стойност 486 530,79 лв.

Срещу  Анчев беше повдигнато обвинения по член 282 от Наказателния кодекс за това, че не е упражнил контрол и е иззел правомощията на кмета Петър Паунов, възлагайки аварийно-възстановителни дейности на Консоциум за инженерингови проекти и системи ДЗЗД в състав от фирмите Люко –К и Стройпроект, за преодоляване на щетите от природното бедствие.

Действията на Анчев са били с цел да осигури облага на консорциума, от което биха могли да настъпят немаловажни щети на държавния бюджет в размер на 486 530 лева, записаха в обвинителния акт. Прокурорът по случая Владимир Мицов бе категоричен, че ще протестира съдебния акт в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

"Винаги съм вярвал в това, че съдът е безпристрастен и се радвам за решението, което взе. Винаги съм вярвал, че постъпвам по правилния начин и съм допринасял за доброто на цялото общество на територията на област Кюстендил. С тази си ангажираност не съм се разделял и за минута. Наистина приключи един етап от моя живот, който наистина ми даде един голям урок, че човек може по всяко време да бъде замесен в някакъв сценарии", коментира Анчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK