Оповестиха имената на прокурорите, спрели разследването на снимките от резиденцията на премиера

Снимка: АБВ

Христо Колев определи като скандални и позорни действията по разследването

Председателят на АБВ-София, Христо Колев, определи като скандални и позорни действията по разследването на събитията около снимките от спалнята на премиера и представи пред медиите резултата от изискана по ЗДОИ информация от Софийската градска прокуратура.

Той припомни, че ПП АБВ поиска информация по разследването в две писма до СГП – за копие от постановлението, с което се спира наказателното производство и за имената и квалификациите на прокурорите и експертите, работили по случая.

Отговорът на първия въпрос бе, че това не е обществена информация и поради тази причина такова не може да бъде предоставено въпросното копие. От СГП обаче предоставиха имената на прокурорите, които спряха разследването по казуса със снимките и видеозаписа от резиденцията на премиера - Боряна Бецова, Вихра Попхристова и Ивайло Петров.

Колев припомни и други случаи, при които разследването стигна до задънена улица, независимо от достатъчното количество събрани материали, като, примерно, „Суджукгейт“.

Пред медиите Христо Колев съобщи, че в писмо до Европейската комисия ПП АБВ ще изиска информация за ваксините срещу COVID-19 – за броя, който България е заявила, каква е единичната цена и фирмата, от която са заявени.

Причината ПП АБВ да се обърне директно към ЕК е отказ от страна на българското здравно министерство да предостави тази информация, като се позовава на, най-общо, клаузи, които не позволяват оповестяване на подобна информация, освен ако ЕК не разреши.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK