Операта „Рита“ на благоевградска сцена

снимка: infomreja.bg, архив

Един от най-известните оперни шедьоври - „Рита“ от Гаетано Доницети по либрето на Густаво Ваез ще бъде представен в Благоевград. Спектакълът ще бъде тази вечер от 21 часа в Голямата зала на Камерна опера под режисурата на акад. Пламен Карталов. На сцената ще блеснат едни от най-талантливите български оперни певци. Диригент на постановката е Красимир Топалов, а художник – Манол Стоянов.

Почитателите на оперното изкуство в Благоевград ще се докоснат до вълшебство, пресъздадено от солистите Теодора Петрова, Ботьо Янчев, Юрий Николов и оркестъра на Камерна Опера-Благоевград. Изключително наситения и комичен мизансцен, професионално поднесен от певците – актьори, няма да остави на публиката и минута спокойствие.

Сюжетът пресъздава историята на младата собственичка на страноприемница Рита, която е щастливо омъжена за Бепе, след като е овдовяла. Тя държи здраво юздите на семейството, но в един „прекрасен“ ден всичко се сгромолясва – появява се нейният бивш съпруг Гаспаро, който всички мислели за мъртъв. Комичната ситуация поставя дилема пред двамата герои - кой от тях да остане неин съпруг, като никой от тях не желае това.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK