23,5 млн. лв. са похарчени досега за санирането на сградите на полиция и пожарна

Снимка: Infomreja.bg

С 23,5 млн. лв. от управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 се обновяват 52 сгради на Министерството на вътрешните работи, от които областни дирекции, районни управления на полицията, 1 гранично полицейско управление, 22 районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ и един учебен корпус.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, областния управител на Сливен Чавдар Божурски, кмета на Нова Загора Николай Грозев и директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай  Николов, откри  реновираната районна служба на пожарната в Нова Загора.

Пред журналисти регионалният министър посочи, че предстои да й бъде предаден обобщеният доклад за състоянието на настилките, мантинелите, банкетите и всичко свързано с предишни ремонти на пътища.

„Въз основа на този доклад ще може да направим изводи за най-тежките и най-нуждаещите се от ремонт пътни участъци, така че да приоритизираме и да осигурим финансов ресурс за изпълнението им. Желанието ни е всички пътища в България да бъдат добри, хората да пътуват спокойно и да имаме изграден магистрален пръстен“, коментира тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK