Операция "Контрол на скоростта" се провежда в цялата страна

Снимка: Infomreja.bg

От днес (16 април) до края на седмицата (22 април) на територията на България се провежда операция на Пътна полиция за контрол на скоростта. Акцията е инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и освен у нас, засилени проверки ще се извършват във всички страни, членки на  Европейски съюз. 

„Скоростта е един от основните фактори за възникване на тежки пътни инциденти. Това е и причината TISPOL да заложи в графика си ежегодно да се провеждат по две операции за контрол на скоростта“, поясни главен инспектор Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция“ при Главната дирекция „Национална полиция“.  

По думите му, по време на последната аналогична операция, проведена у нас, са констатирани общи 18 955 нарушения. Това, според данните на „Пътна полиция“, е над средното за Европейския съюз. Налага се изводът, че у нас превишаването на скоростта е един от най-сериозните проблеми и причини за пътнотранспортни произшествия.

Това е поводът главен инспектор Рапчев отново да се обърне към водачите с апел да шофират със съобразена скорост и да проявяват повече толерантност на пътя. Само така, с общи усилия и отговорност, можем да намалим тежките пътни инциденти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK