Опасно се руши старият мост при Огняново

Снимка: Infomreja.bg

Агенция „Пътна инфраструктура" да предприеме спешни мерки за събарянето на опасен мост в Гърменско. За това настояват кметове и местни жители, които са силно обезпокоени, че досегашният стар мост между селата Марчево и Огняново се руши и има опасност в един момент той да рухне и да доведе до нещастни инциденти, тъй като по него непрекъснато минават хора.

Мостът, свързващ гърменските села Марчево и Огняново, е много стар и проблемен. Той е прекалено тесен и по него не могат да се разминат два автомобила. Голям е проблемът за преминаване през съоръжението и за тежкотоварните автомобили и автобусите.

Районът около двете гърменски села представлява силно наситена с туристи дестинация, заради което потокът от хора и автомобили е особено голям, а мостът, през който преминават, е буквално пред срутване.

Така пред АПИ има два варианта. Единият, който ще реши кардинално проблема, е съоръжението да бъде съборено и да бъде построено ново, отговарящо на потребностите на региона и на европейските стандарти - тоест нов широк мост с пешеходна пътека и с възможности за свободно разминаване на поне два автомобила, включително и на тежкотоварни.

Другият вариант, който е напълно неудачен, защото няма да доведе до подобряване на ситуацията, е мостът да бъде укрепен. Това ще бъде обаче временна мярка и след време пак ще се наложи неговото събаряне и построяването на нов.

Жителите на Марчево и Огняново, десетките хотелиери и туристи призовават Агенция „Пътна инфраструктура“, която отговаря за поддръжката на опасното вече съоръжение, да предприеме спешни мерки.

Само след дни, за Великденските празници, към туристическата дестинация Огняново ще поемат хиляди туристи, които ще почиват в десетките хотелски комплекси и къщите за гости в района. Техният път до тях е именно през въпросния стар и опасен мост.

Кметовете и местните се молят натовареността по време на празниците да мине без инциденти.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK