Камиони с въглища рушат пътища и напукват къщи на централната улица в Бобов дол

Снимки: Личен архив

40-тонни камиони с въглища рушат пътища и напукват къщи по централната улица „Георги Димитров“, алармираха жители на Бобов дол. По повод проблема вече е изпратен сигнал до областния управител Виктор Янев, който е разпоредил да бъде направена проверка по случая.

Проблемът с тежкотоварните машини не е от ден или два и създава редица неудобства на жителите от миньорската община. Само за час възрастна жена от града е преброила няколко камиона, които са преминали над 200 пъти в двете посоки по улица „Георги Димитров“.

„Тези камиони минават през улицата, а на нея има поставен забранителен знак. Да не говорим, че вече голяма част от къщите ни са напукани от вибрациите на камионите. Само на една от отсечките има 90 къщи, почти на всяка една от тях има щети. Ето и вчера падна една подпорна стена. Недопустимо е да се случва нещо подобно, надяваме се съвсем скоро да бъдат взети мерки“, обявиха живеещите на улица „Георги Димитров“.

През последните месеци те организирали и два протеста, които не довели до очаквания резултат. На тях присъствал и кметът на Бобов дол, Елза Величкова, която обяснила, че въпросната улица била републикански път и общината няма правомощия.

„По всичко личи, че става въпрос за размиване на отговорност. Хората от селата Мало село, Големо село и Мламолово също недоволстват и как иначе. Пътищата са разбити, а къщите - напукани. Тези камиони са собственост на Мини „Бобов дол“ и те постоянно карат въглища на ТЕЦ-а. Без да преувеличавам, но на всеки 5 минути може да се види камион, който разпръсква въглища по цялото пътно платно. Ако си зад него може да ти счупи и стъклото на колата“, гневяха се бобовдолци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK