Президентите на България, Австрия и Румъния се срещнаха в Русе

Снимка: бТВ

Неформална среща на президентите на България, Австрия и Румъния започна в Русе, предаде кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

Срещата е по покана на българския държавен глава и е посветена на бъдещето на обединена Европа. Румен Радев посрещна президентите на Австрия и Румъния Александър Ван дер Белен и Клаус Йоханис в центъра на Русе, след което заедно с кмета Пламен Стоилов извървяха пеша разстоянието до сградата на Историческия музей, където бе срещата на държавните глави.

Кметът ги запозна с последните проекти за развитието на града, а в музея направи и презентация за европейската визия на Русе. Неформалната среща в зала „Княз Александър Батенберг” бе свързана с приемствеността, тъй като до средата на 2019 г. трите страни ще бъдат начело на европредседателството. Темите на разговорите са свързани с европейската перспектива за Западните Балкани, бъдещето на кохезионната политика, енергийната и транспортна свързаност в региона.

По-късно днес ще има двустранни срещи между отделните президенти, след което ще участват в конференция за развитието на Дунавския регион в Русенския университет. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK