Кметът на Банско посрещна представители на румънската община Петрошани

Снимки: Община Банско

Кметът на Банско1 Георги Икономов1 посрещна делегация от община Петрошани, водена от заместник-кмета Николае Флорин.

Поводът за посещението на представителите на румънската община бе навършването на 10-годишнината от побратимяването между двете общини, която ще бъде отбелязана през месец октомври със съвместни културни събития.

Общинските ръководители обсъдиха резултата от побратимяването между тях в този десетгодишен период, както и реализираните редица общи проекти.

„Радвам се, че сме побратимени с вас, защото реализирахме няколко съвместни проекта и мога да кажа, че с вас се работи много леко. Вашата община винаги откликва на нашите покани”, заяви Георги Икономов по време на дискусията.

Това бе и конкретният повод на проведената работна среща – реализирането на поредния съвместен проект с наименование „Трансфер на иновации в здравеопазването”.

Община Банско като водещ партньор по проекта следва в рамките на календарната година да въведе иновативни практики в сферата на здравеопазването, заимствани от своята побратимена община Петрошани.

За периода на изпълнение ще се въведе румънската система SMURD, работеща в сферата на първата помощ, паралелно с традиционната система за бърза помощ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK