"Проблем нямаше в опашката, докато не дойде един господин с костюм и не пререди лични лекари, чакали над 3 часа, без вода и храна, за да вземат ваксини за пациентите си". Това обяви пред БНТ д-р Георги Миндов, председател на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари и заместник-председател на Столичната колегия на Българския лекарски съюз.

По думите му представител на ВМА е прередил десетки лични лекари, чакащи за флакони РНК ваксини пред столичното РЗИ.

Вчера денят беше само за лекарите, които трябваше да поставят втора доза, но се допуснаха хора, отнякъде дошли, някой решава да наруши правила, посочи още председателят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари.

Вече ще трябва да се бием за ваксини. С какво нашите пациенти са по-лоши от тези на ВМА, попита д-р Миндов. Според лекаря е нямало достатъчно добра организация за раздаването на флаконите, както и обявяване на наличните препарати. "Лекарите се подлагат на унижения", заяви още медикът.

"В коя страна бият лекарите, които искат да ваксинират? Как искате да имунизираме", попита още зам.-председателят на Столичната колегия на БЛС и допълни, че ще бъдат принудени да наемат охранителни фирми.