Остават затворени граничните пунктове „Кулата“, „Илинден“ и „Гюешево“

Снимка: Infomreja.bg

Опашката от камиони на „Кулата“ е около 3 км.

Поради влошените метеорологични условия гръцката страната временно преустанови на 13 февруари 2021 г., движението на товарни автомобили над 3,5 т. на граничните-пропускателни пунктове „Кулата-Промахон” и „Капитан Петко Войвода-Орменион”. Трафикът на останалите пунктове се осъществява в рамките на действащите правила.

На 14 февруари, допълнително са въведени следните мерки:

През ГКПП „Нимфеа-Маказа“ е разрешено преминаването на гръцка територия на товарни ПС до 3,5 тона, но с тях следва да имат вериги.

През ГКПП „Кулата-Промахон“ е разрешено преминаването на МПС и товарни ПС до 3,5 тона, превозващи търговски товари. Същите е пожелателно да имат вериги.

През ГКПП „Илинден-Ексохи“ е разрешено преминаването на товарни ПС до 3,5 тона, но задължително следва да са оборудвани с вериги.

През ГКПП „Капитан Петко Войвода - Орменион“ е разрешено преминаването на товарни ПС до 3,5 тона, но следва да имат вериги.

По цялото протежение на магистрала „Егнатия“ е забранено движението на тежкотоварни превозни средства. Движението на МПС и товарни ПС до 3,5 е разрешено, но се осъществява при зимни условия. Препоръчва се водачите да са снабдени с вериги, тъй като по първокласната и спомагателната пътна инфраструктура в различните области е възможно за осъществяване на движението да са необходими вериги.

Въведените ограничения ще бъдат валидни до подобряване на атмосферните условия. Въпреки очакванията за започване на процес на подобряване на времето в Северна Гърция от късните на 14.02.2021 г., то се препоръчва при възможност да се избягват пътуванията през следващите два дни.

Към пътуващите остава изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в страната, за попълнена PLF форма, с генериран QR код, 24 часа преди пътуването, 7 дневна задължителна карантина, както и за тестване с бърз тест на граничните пунктове при преценка на гръцките здравни власти. Карантината може да бъде прекъсната единствено, в случай че престоят в страната е по-кратък от задължителните за самоизолация 7 дни. В случай, че бързият тест е положителен, лицето се карантинира за 14 дни, която не може да бъде прекъсната. От изискването за тестване (както за PCR, така и за бърз тест) и за 7-дневна карантина са освободени шофьорите на тежкотоварни автомобили.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK