Обвиниха дилър, пренесъл дрога през "Кулата"

Снимка: Infomreja.bg

Оневиниха мъж, преминал незаконно границата

Окръжен съд – Благоевград не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение на обвиняем за пренасяне на наркотици през ГКПП Кулата.

След като прие експертиза и изслуша вещото лице, изготвило я, съдът прецени, че здравословното състояние на задържания не е основание за изменение на наложената мярка, и потвърди оставането на обвиняемия в следствения арест.

В. К. Т.  е привлечен като обвиняем за това, че през месец април 2020 г., без надлежно разрешително е пренесъл през границата на Република България с Република Гърция, в съучастие с още три лица, наркотични вещества – престъпление по чл. 242 ал.2 от НК.

Определението подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд гр. София.

Състав на Окръжен съд – Благоевград, отмени присъда на Районен съд – Сандански, и призна за невиновен мъж, обвинен за незаконно преминаване през държавната граница.

 Въззивната инстанция отмени и наложеното от Районния съд наказание – „пробация“ за срок от 6 месеца, като мотивира постановената присъда с явната незначителност на обществената опасност на извършеното деяние от 63-годишния мъж.

 И. С.  Ш.  е обвинен в това, че на 29.05.2020 г., в периода от около 13,10 часа до около 14,00 часа, в района между 50-та и 51-ва гранична пирамида от държавната ни граница с Република Северна Македония, разположена в землището на с. Горна Брезница, общ. Кресна, при условията на продължавано престъпление, е излязъл и след това е влязъл през границата на страната ни с Република Северна Македония, без разрешение на надлежните органи на властта.

Постановената от Окръжен съд – Благоевград, присъда подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред ВКС.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK