Попълването на декларации образува колони камиони на "Кулата"

Снимка: Infomreja.bg

Обработените камиони днес са около 600

Километрични опашки на ГКПП „Кулата“ предизвикаха внезапна проверка на гл. комисар Светлин Кичиков – директор на ГД „Гранична полиция“.

Днес множество шофьори чакаха с часове да преминат през пункта, а защо има колони от камиони, обясни комисарят:

Ситуацията е такава, че има много интензивен трафик от Гърция в посока България. От проведените разговори с част от шофьорите става ясно, че опашката е около 8-10 км. Дължи се на това, че в Гърция миналата седмица имали национален празник, в обратна посока към Гърция имаше опашка от много товарни автомобили и сега те се връщат. В следващите дни няма да е така.

Другата причина е, заради попълването на декларациите, които ни дават основание всеки един от тези превозвачи, които пристигат от рискови държави и не само, да знаем къде се намират във всеки един момент – така че ако се наложи, да могат да бъдат открити по най-бързия начин. Това се прави с цел да предпазим лицата от контакти с хора, били в чужбина, каза директорът.

Обработените камиони днес са около 600 - с около 120 камион по-малко спрямо нормалното за този сезон.

Има различни правила за всеки пристигащ, защото има няколко категории шофьори – такива, които преминават транзит през страната, такива, които остават в страната, и такива, които разтоварят – за тях карантина не важи.

Монтирани са 5 термокамери на 5-те трасета на ГКПП-то.

Помолих предварително шофьорите да попълват бланките, които трябва да предадат на КПП-тата и предварително да бъдат запознати с мерките, а не да питат на КПП-тата, каза Кичиков след проведен разговор с член на Асоциацията на превозвачите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK