КПП-та и километри опашки около областните градове

Снимка: БГНЕС

До вторник се дава отстрочка за работещите в други градове

Областните градове се събудиха тази сутрин с контролно-пропускателни пунктове заради по-строгите мерки и ограничения в придвижването, които влязоха в сила от 21 март. Мерките бяха обявени вчера след решение на Оперативния щаб за борба с разпространение на заразата от коронавирус и въведени със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Около Областните градове бяха разположени КПП-та и преминаването през тях става само с основателна причина и документи. До вторник се дава отстрочка за работещите в други градове и ежедневно пътуващите до работното си място да се снабдят със декларация от работодател.

Километрична опашка се е натрупала на АМ "Тракия", предизвикана от засилените мерки, които държавата въведе с цел ограничаване на разпространението на COVID-19, съобщава БГНЕС. Полицията проверява лични карти, както и издадени бележки от фирми за месторабота на водачите на превозни средства.

В София в края на "Цариградско шосе" и в началото на магистрала "Тракия" пункт все още няма, съобщи Нова телевизия тази сутрин. Още в полунощ обаче изходът към "Струма" беше затворен, а автомобилите, които влизат и излизат от града подлежаха на проверка.

Три са КПП около Благоевград:Движението при км 356 и при км 366 на път І-1 София-Кулата е с пропускателен режим. Съко така и при км 2 на път III-106 Балгоевград-Логодаж, както и при км 2 по път III-1006 Благоевград - с. Габрово е с пропускателен режим.

Движението при км 7 на АМ "Хемус" в двете посоки се осъществява в една лента поради противоепидемичните мерки и се регулира от органите на МВР.

На входа и изхода на Бургас към автомагистрала "Тракия" също са се образували километрични опашки и в двете посоки. Общо 11 КПП-та са разположени на територията на областта. На сайта на община Бургас беше публикуван и списък с КПП-та.

Пловдив също е под пълна блокада. По всички 13 входно-изходни артерии са изградени КПП-та. На пътя към Карлово, Хисаря и на АМ "Тракия" са се образували километрични опашки и от двете страни.

На територията на Велико Търново КПП-та са: при км 124 и км 133 на път І-4, при км 101 и км 106 на път I-5 за Русе - Велико Търново. КПП има и при км 39 на път IIІ-514. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK