СК "Васил и Георги Илиеви" – Кюстендил, с 4-о място от Държавния личен – отборен шампионат

Снимки: БФБ

Недялко Петров и Константин Стас завоюваха златни медали

СК по борба „Васил и Георги Илиеви“ – Кюстендил, се класира на четвърто място при мъжете и жените на Държавния личен – отборен шампионат, който се проведе в Ловеч. При мъжете кюстендилската школа има двама шампиони в лицето на Недялко Петров и Константин Стас.

В кат. 55 кг Петров се наложи в изключително оспорвана схватка над Стефан Григоров от Монтана с 11:10 т и заслужи златният медал. Константин Стас триумфира със златото в кат. 67 кг., а в драматична битка надделя над Дейвид Димитров от Перник с 8:6 т. Стас бе определен и за най-техничен борец на шампионата.

Сребро завоюва Август Спасов в кат. 63 кг., а Георги Аначков се нареди на пето място. При жените кюстендилските представителки завоюваха сребро и бронз, както и две четвърти места.

Със сребърен медал се окичи Никол Ангелова кат. 68 кг., а бронз спечели Моника Барутчийска, кат. 57 кг. "Доволен съм както от представянето, така и от завоюваните позиции.

Имаме шанс наш състезател да участва на Световното за мъже в Белград, което бе единственото потвърдено първенство от Международната федерация, че ще се проведе", каза треньорът Валери Райчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK