ОП "Паркинги и гаражи" в Разлог за втора година с положителен финансов резултат

снимки: Община Разлог

Общинското предприятие „Паркинги и гаражи” в Разлог за втора поредна година регистрира положителен финансов резултат, като е налице тенденция за плавно увеличаване на събраните и отчетени средства.

6171 лева повече са отчетените средства за изминалата година спрямо предходната 2013 година.

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев заяви, че през 2014 година общинското предприятието е успяло да постигне реален положителен финансов резултат, като с приходите от дейността са осигурени необходимите за годината средства за работни заплати, социални и здравни осигуровки на персонала, работно облекло и издръжката на предприятието, свързана с ползването и стопанисването на предоставеното ни общинско имущество.

Финансовият отчет показва, че през 2014 година дружеството има приходи в размер на 135 571 лева, с които успява да покрие всичките си разходи и да остане с печалба от  2037 лева.

ОП „Паркинги и гаражи” е специализирано звено на бюджетна издръжка с приходно-разходна сметка за управление и поддържане на имущество и имоти – публична общинска собственост и свързаните с това дейности.

В него работят 17 души на пълен работен ден. Предмет на дейност на предприятието е стопанисването, експлоатацията и поддръжката на платените паркинги и местата за краткотрайно паркиране „Синя зона”, предназначени за трайно задоволяване на обществените интереси от места за паркиране.

 

снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK