Спецсъдът остави в ареста Нено Димов

Снимка: Infomreja.bg

Съдебният състав прие доводите на Апелативната специализирана прокуратура

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първата съдебна инстанция, с което бе отхвърлено искането на бившия министър на околната среда и водите Нено Димов за промяна на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека.

Съдебният състав прие доводите на Апелативната специализирана прокуратура срещу исканото изменение на мярката за процесуална принуда - наличие на обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което е обвинен, както и опасност да извърши друго престъпление. Съдът отчете високата обществена опасност и настъпилите тежки последствия от допуснатата умишлена безстопанственост от обвиняемия, довела до воден режим на 97 000 жители на град Перник и други селища в общината.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Чомбе01:36 - 26.02.2020
Спец съдъ си знае работата, този тип носи и основна вина за незаконния добив на гнайси в сатовча , щетите върху флората и фауната са за над два милиарда лева, досега чадър над тези престъпления подсигуряваха мвр, съд и прокуратура- ами сега накъде ??? Дойде гешев , той ще ви ,,оправи'' вашта мама комунистическа.
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK