Доц. Валентин Василев - единствен кандидат за омбудсман на Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

На провелото се миналата седмица заседание на временната Комисия за подбор на кандидати за обществен посредник за Община Благоевград, бяха разгледани постъпилите кандидатури за омбудсман.

Председателят на комисията - Гергана Янчева, обяви, че има постъпили документи само от един кандидат, а именно доцент д-р Валентин Пенчев Василев.

Членовете на комисията разгледаха подробно набора от документи и след кратко обсъждане приеха, че отговарят на изискванията посочени в обявлението от 19.02.2018 г., и на основание чл. 8, ал. 1 от Правилник за организацията и дейността на обществения посредник на територията на Община Благоевград.

Комисията взе решение изслушването на кандидата да се проведе на 15.03.2018 г. от 11.30 часа в 108 кабинет на Община Благоевград.

В съответствие с взетото решение, днес Комисията по номинация проведе събеседване с допуснатия кандидат за обществен посредник на територията на община Благоевград .

По време на събеседването доц. д-р Валентин Василев изложи своите виждания за функцията на обществения посредник и начина на работа в изпълнение на делегираните му от нормативните актове правомощия.

Членовете на Комисията по номинация единодушно приеха, че кандидатът притежава необходимите експертни и личностни качества за изпълнението на функцията на обществен посредник и предлагат на Общински съвет Благоевград за гласуване кандидатурата на доцент д-р Валентин Пенчев Василев за обществен посредник на територията на Община Благоевград.

Предложената кандидатура предстои да бъде одобрена с тайно гласуване на следващата редовна сесия на Общински съвет Благоевград на 30.03.2018 г. Общественият посредник ще бъде избран за срок до изтичане на мандата на настоящия Общински съвет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK