Омбудсманът обсъжда проблемите с дистанционното обучение с образователния министър

Снимка: Infomreja.bg

Срещата ще се проведе утре

Омбудсманът Диана Ковачева организира онлайн среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев на тема „Проблеми пред дистанционното обучение“ по време на епидемичната обстановка. 

В рамките на час и половина министърът ще отговаря по жалби, въпроси и проблеми, изпратени до омбудсмана от родители, учители, директори на училища и граждански организации. Ще бъдат зададени и въпроси, които засягат децата със СОП и децата с увреждания, които имат най-голяма нужда от подкрепа в тази тежка ситуация. 

Срещата ще се проведе утре, 10 декември 2020 г., от 9.30 часа. Тя ще се излъчва в реално време и във Фейсбук профила на омбудсмана.

Инициативата на омбудсмана е в рамките на Международния ден за защита правата на човека – 10 декември. Основно човешко право е Правото на образование, ключово значение за развитието на способностите на хората, за справяне с бедността и социалното изключване. Пандемията на практика постави милиони деца по света пред отпадане от образователната система и България не прави изключение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK