Омбудсманът Мая Манолова с петиция до Европейския парламент за двойния стандарт на храните

Снимка: личен архив

В качеството си на гражданин на Европейския съюз, омбудсманътна РБългария Мая Манолова изпрати по електронен път петиция до Европейския парламент.

В нея настоява за произнасяне по проблема с двойния стандарт на храните и приемане на ново европейско законодателство, което да направи невъзможно предлагането на хранителни продукти от една и съща марка, от един и същи производител, но с различни съставки и качество в рамките на единния европейския пазар.

Първите, които подкрепиха инициативата, са Камен Донев – актьор и режисьор, Мариана Кукушева – председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България, д-р Венцислав Грозев – председател на Българския лекарски съюз, г-н Георги Богданов – изпълнителен директор на Националната мрежа за деца, г-жа Яна Вангелова – председател на Националното представителство на студентските съвети, г-жа Надя Шабани – директор на Българския център за нестопанско право и заместник-омбудсмана Диана Ковачева.

Комисията по петиции към Европейския парламент трябва да се произнесе до два месеца, дали е допустима или не. След това ще бъде публикуван линк на сайта на ЕП, на който всички европейски граждани ще могат да я подкрепят.

Петицията е поредната стъпка от кампанията, която като омбудсман, заедно с неправителствените организации, Манолова провежда срещу тези унизителни за българите търговски практики.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK