Четири дни „отворени врати“ по случай десетия рожден ден на Центъра за работа с деца и младежи с увреждания в Гоце Делчев

Снимка: Личен архив

Десети рожден ден предстои да отпразнуват потребителите и целият колектив на Дневния център за деца и младежи с увраждания „Символ на любовта“ в Гоце Делчев. Десетият юбилеен рожден ден на Центъра тази година ще бъде отбелязан по особено тържествен начин в дните от 25. до 28. септември с „Ден на отворените врати“ и много празнични инициативи, за които още от сега тече усилена подготовка. Празникъкът в Дневен център „Символ на любовта“ ще протече под мотото „Подай ръка, бъди до мен, усмихни се – хайде ела на десетия ни рожден ден“.

 „Символ на любовта“ бе открит преди 10 години със съдействието на Евангелските църкви в Германия и социалното министерство в България. Центърът представлява истински оазис, в който невероятният колектив, начело с директора Емилия Пандалиева, полага грижи за десетки деца и младежи с увреждания. Между фондация „Символ на любовта – ДЦРДУ” и Община Гоце Делчев има сключен договор от 16.10.2007 г. за възлагане предоставяне на социални услуги в общността.

Национални партньори на дневния център са: Министерството на труда и социалната политика, Дирекция „Социално подпомагане”-Гоце Делчев, Община и Общински съвет-Гоце Делчев, училища, детски градини и социални заведения в Гоце Делчев и региона.

Интернационалните партньори са: Чуждестранна помощ към Съюза на Свободните евангелски църкви в Германия, проектът „Деца помагат на деца” към ССЕЦ в Германия, Лебенсхилфе Диленбург, които всички ще бъдат сред многото гости на предстоящия празник. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK