Октомври – месец на шампиони за "Петромакс" – Плевен

Снимки: Ани Антонова, КБИ "Петромакс“

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

Месец октомври 2015 г. се оказа пълен със състезания в бойните изкуства карате и джу джицу. Плевенският Клуб Бойни Изкуства "Петромакс“ взе участие във и извън България в различни първнства – спортове – дисциплини. Лъвчетата на "Петромакс" имаха силен - натоварен, но шампионски месец – много извоювани титли в различни мероприятия:

От 23 до 25 октомври в Олимпийска спортна зала „Багчилар“ в Истанбул, Турция, се проведе 7-ото Европейско шотокан първенство по карате за всички възрастови групи. Първенството е от поредицата организирани ежегодно първенства с високо ниво от Световната шотокан федерация /World Shotokan Federation/ - единствената организация призната от Световната карате федерация – с права да организира и провежда състезания по правилата на WKF.

Участие взеха над 2000 каратеки от целия свят /30 държави/, като, разбира се, най-много участници предоставиха домакините – турският национален отбор. От България за Истанбул заминаха няколко представители на КК „Будо“ – София, КК „Никон“ София и плевенският КБИ „Петромакс“. Възпитаниците на школа Петромакс - Плевен - ученици в Спортно училище „Георги Бенковски“ - гр. Плевен, с профил „карате“, се представиха отлично в дисциплина кумите индивидуално.

Ивет Горанова извоюва бронзов медал в категория до 54 кг (при 16-17 г.). В категорията й имаше 20 участници. Горанова извоюва победи над домакините и Азербайджан и се класира трета. Съотборникът й Станислав Цанов се състезава веднъж по правилата на Световната карате федерация /WKF/ и веднъж на т.нар. Шобу Ипон Кумите Система. По правилата на СКФ, Цанов играе всички срещи с представители на домакините. 4 срещи бие, 2 пада с по една точка и се класира на 5-о място. При Шобу Ипон Кумите, Стани играе първа среща с представител на Израел и побеждава с 3:0, втора среща – с азербайджански национал и бие с 4:0 и финална среща играе отново с домакините - побеждава с 3:0 и става шампион в категория до 63 кг (16-17 г.).

В крайно комплексно класиране по медали, България се класира на 6-о място в състезанието – 6 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала. Първо място, разбира се, остава за домакините, които от доста години са си регионална сила в карате.

Треньорите на „Петромакс“ са доволни от представянето на Стани и Ивет, това състезание се явява контролен пункт и подготовка за идното представяне на състезателте в Джакарта, Индонезия, на Световното първенство по карате – част от годишния спортен календар на Световната карате федерация.

 

Станислав и Ивет от "Петромакс" в залата в Истанбул след срещите и награждаването си

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK