Шест месеца затвор за шофьор без книжка

Снимка: Infomreja.bg

Шест месеца затвор получи кюстендилец за шофиране на автомобил без книжка.

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия Л.В. за извършено от него престъпление по транспорта – по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Случаят е от 20.07.2018 г., когато служители в РУП Кюстендил изпълнявали задълженията си на улица „Гоце Делчев“ в града.

Около 16 ч. те спрели за проверка лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от Л.В.

Било установено, че водачът не притежава свидетелство за управление на МПС, за което му бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

В хода разследването се установило, че на Л.В. е било наложено наказание за управление на МПС без съответно свидетелство с постановление на началник сектор към ОД на МВР – Кюстендил от м. юли 2017 г.

Впоследствие той бил привлечен в качеството на обвиняем за шофиране без книжка в едногодишен срок от наказването му по административен ред.

Подсъдимият Л.В. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е съгласил да му бъде наложено наказание от шест месеца „Лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK