Окръжна прокуратура – Кюстендил постигна седемгодишна осъдителна присъда за опит за въоръжен грабеж

Снимка: Infomreja.bg

Подсъдимият Томов е бил предаден на съд от Окръжна прокуратура – Кюстендил по обвинение за опит да отнеме златни и сребърни ювелирни изделия на обща стойност 264 769 лева и незаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

На 04. ноември 2016 г. подсъдимият решил да ограби златарски магазин в гр. Дупница, като използва незаконно държана от него пушка. За целта той отрязал дулото на фабрично произведеното оръжие, което държал в апартамента си в града. Грабителят заредил пушката с патрон, след което облякъл дълго черно кожено манто, под което скрил оръжието и поръчал такси.

Томов влязъл в набелязания по-рано магазин, където била само продавачката, която го помислила за клиент. Той застанал пред щанда срещу нея и със заплашителен тон й казал: „Събирай всичко“.

През това време продавачката успяла да натисне три пъти паникбутона и да се придвижи до края на щанда, за да може да избяга навън. Подсъдимият насочил пушката директно срещу служителката в магазина.

По това време в магазина влязъл свидетелят К., който осуетил плановете на грабителя. Двамата с продавачката успели да отнемат оръжието от Томов, след което той бил задържан.

След одобрено от съда споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия, на Томов е определено наказание от седем години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

Присъдата е приведена в изпълнение и ще се изтърпява в Затвора - гр. Бобов дол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK