Окръжен съд – Кюстендил, даде ход на делото за убийство на 32-годишна жена

Снимка: Infomreja.bg

Определи мярка „Задържане под стража“ за обвиняемия

Окръжен съд – Кюстендил, проведе разпоредително заседание по дело с обвиняем за убийство, в условията на опасен рецидив, предвид многобройните осъждания на подсъдимия Б. С. / чл. 116, ал.1, т.12 /. Той е обвинен в убийството на 32- годишна жена, извършено в Кюстендил на 13.05.2018 година. За това престъпление, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15- 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Съдът одобри съгласие за разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие, без да се разпитват свидетелите - 28 на брой и вещите лица, изготвили 4- ти експертизи, с изключение на вещото лице д- р Николчев, автор на съдебно- медицинската експертиза.

Петчленен състав, под председателството на съдия Надя Георгиева промени мярката за неотклонение на обвиняемия, от „Подписка“ в „Задържане под стража“. Б. С. е осъждан многократно, излязъл е от затвора през април тази година. Определението беше изпълнено незабавно от служители на съдебна охрана. То може да се обжалва пред САС.

Съдът конституира като частни обвинители майката и малолетния син на пострадалата и допусна за съвместно разглеждане в съдебното производство гражданските искове на близките на починалата М. Д.  Майката и синът /на 11 години/ претендират за по 100 000 лв. обезщетение от подсъдимия, за преживените болки и страдания, а бащата и двамата братя на пострадалата предявиха граждански искове за по 50 000 лв.

Окръжен съд – Кюстендил, насрочи делото за убийството на кюстендилката М. Д., с обвиняем Б. С., за 5-и юни, от 14 ч.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK