Окръжен съд-Кюстендил потвърди условна присъда на мъж, ударил медицинска сестра

Снимка: Infomreja.bg, архив

Кюстендилският окръжен съд потвърди условната присъда на Димитър Златков, който през юни миналата година удари с юмрук медицинска сестра от ЦСМП-Дупница.

Съдия Надя Георгиева отхвърли мотивите на защитата му, че решението на Районен съд-Дупница е постановено при допуснато процесуално нарушение и признаване на подсъдимия за виновен без доказателства. Затова тя потвърди наложеното му наказание от една година условно с 3-годишен изпитателен срок. 

Екшънът се разигра на 20 юни миналата година в Спешен център-Дупница. Димитър Златков пристигнал в медицинското звено с майка си и жената, с която живеел на съпруженски начала. Мъжът настоял на майка му да бъде поставена инжекция, предписана от друг лекар. Дежурните медици обяснили, че нямат право да извършват манипулации, назначени от друг лекар. Освен това случаят не бил спешен и насочили пациентката към болница в града, където да й бъде поставена въпросната инжекция. 

Това изкарало извън равновесие Димитър, който се разкещял. Лекарката и фелдшерката безуспешно се опитали да му обяснят, че това задължение не влиза в техните правомощия, но след като не успели, влезли в дежурната стая. След тях там нахлул и разгневения Златков.

Медицинската сестра Светла Тонева се опитала да го спре, но той се нахвърлил върху нея и стоварил юмрук в областта на гърдите й. След това напуснал Спешния център заедно с роднините си.

Здравните работници записали номера на автомобила му и се обадили на полицията. Така нападателят е изправен на съд, като по време на процеса назначените експертизи установили, че медицинската сестра има кръвонасядане в областта на гърдите. Резултатите от експертизата опровергаха показанията на подсъдимия и роднините му, които в съдебна зала обявиха, че мъжът не е удрял здравния работник.

Съдът обаче прие, че травматичното увреждане на медицинската сестра е лека телесна повреда и затова постанови условната присъда на насилика.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK