Окръжен съд – Кюстендил, допусна незабавно предаване на албански гражданин, осъден в Италия

Снимка: Infomreja.bg

Ручи Иетмир е осъден за общо 6 престъпления в Италия

Окръжен съд – Кюстендил, допусна незабавно предаване на властите в Италия, на 28-годишния албански гражданин Ручи Иетмир, за които има издадена Европейска заповед за арест от зам. държавен прокурор в Държавна прокуратура „Санта Мария Капуа Ветери“.

Със съдебно решение, влязло в сила през 2016 година, на издирваното лице е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок 7 години и „глоба“ в размер на 1 800 евро. Албанският гражданин има остатък за изтърпяване от 5 години и 28 дни лишаване от свобода, което не е изтърпяно, заради бягство.

Ручи Иетмир е осъден за общо 6 престъпления в Италия – въоръжен грабеж, незаконно притежание на ловна пушка, незаконно носене на оръжия на обществено място, кражба на автомобил с цел да остане ненаказан / заедно със съучастниците си / за тези престъпления, като не са се подчинили по време на бягството с откраднатия автомобил на полицейска заповед да спрат и са се движели с превишена скорост, като са поставили в опасност живота на полицаите и на движещите се останали леки автомобили, и нанасяне на телесни увреждания на двама полицейски служители. Ручи Иетмир заяви пред съда, че иска да бъде предаден възможно най- бързо на властите в Италия.

Решението  на Окръжен съд – Кюстендил, с което се допуска незабавно предаване на албанския гражданин в Италия, е окончателно. До фактическото предаване, Ручи Иетмир ще остане с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която ще търпи в затвора в Бобов дол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd