22 случая на коронавирус през последните 3 дни в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Новозаразени лица има в общините Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня и Кочериново

Общо 22-ма души са дали положителни проби за коронавирусна инфекция в област Кюстендил за изминалите 3 дни – от 10-ти до 12-ти юли. Новозаразени лица има в общините Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня и Кочериново, информират от Регионалната здравна инспекция в Кюстендил.

Един е новият случай в град Рила и един в с. Пороминово, община Кочериново. Три лица са новозаразени в община Сапарева баня – двама от града и един от с. Ресилово. Осем нови души са с коронавирусна инфекция в община Дупница – шестима от града и по един от селата Крайници и Червен брег. Останалите новозаразени лица са от община Кюстендил – четирима от града, трима от кв. „Изток“ и по един от селата Ваксево и Слокощица.

Към този час 8 лица са хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Настанени за лечение са петима мъже и три жени, като състоянието на двама от пациентите е много тежко. Останалите пациенти са в средно тежко състояние. През изминалите три дни има както изписани на домашно лечение, така и нови лица, приети за лечение, съобщават от болничното заведение в Кюстендил.    

 В ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в град Дупница към този час са хоспитализирани 7 души. Само един мъж е в крайно тежко състояние, останалите са в стабилно. По-рано днес са изписани петима души, съобщават от Общинската болница в Дупница.

Към днешна дата диагностицирани с коронавирусна инфекция в област Кюстендил са вече 356 лица. От тях излекувани са 122 души, а 201 са на домашно лечение към момента.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK