Окончателно: КЗК няма да образува производство по жалбата на "Мегаинвест Холд" за рехабилитация на уличната мрежа в Дупница

Снимка: Infomreja.bg, архив

КЗК няма да образува производство по жалбата на "Мегаинвест Холд" за рехабилитация на уличната мрежа в община Дупница. Сроковете за обжалвания изтекоха и следващата седмица ще бъдат сключени договорите за изкърпване на улиците по 4-те позиции, които бяха заложени в процедурата, съобщиха от Община Дупница. 

Веднага след това ще започнат и ремонтните дейности по града и селата. Победител в 3 от 4-те позиции стана "Меридиан", а "Мегаинвест Холд" спечели 4-ата позиция - ремонт на републиканската мрежа в чертите на града. 

Рехабилитацията трябваше да започне още в началото на юли, но жалбата стопира ремонтните, което отне повече от 2 месеца до окончателното решение. Това забави много и полагането на маркировката, която в момента върви с пълна сила. Тя трябваше да започне с рехабилитацията на улиците.

Предвид създадената ситуация, полагането на уличната маркировка стартира преди повече от 2 седмици и продължава както през нощта, така и през деня.

"Извиняваме се на гражданите за неудобството, което се създава, но няма как да сме готови напълно за първия учебен ден, ако не се работи и през деня. Създаде се такава ситуация и няма как само с работа през нощта да приключим в срок. До края на другата седмица ще приключим в града и след това полагането на маркировка ще продължи по селата", обясни зам.-кметът Красимир Георгиев. 

Предвид рехабилитацията на пътния участък от бившия обувен завод "Гарант" до разклона за градското депо, утре (събота) от 8 до 19 часа той ще бъде напълно затворен за движение на МПС. Ще бъдат поставени обозначителни знаци и ленти, като след приключване на ремотните дейности движението ще бъде възстановено.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK