Около 17 кг. хероин са открити в автомобил, преминаващ през Дунав мост Видин – Калафат

Снимка: ПРБ

Водачът на лекия автомобил е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин, се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 4, вр. ал. 2 от НК.

Около 8 ч. на 09.08.2020 г., на Дунав мост Видин – Калафат, мобилен екип на митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ спрели за проверка лек автомобил „Ситроен“. Превозното средство било управлявано от 64-годишният български гражданин – С.В. Пред митничарите мъжът заявил, че пътува към Чехия, за да започне работа.

Митническите служители селектирали автомобила с българска регистрация за извършване на допълнителна проверка. Под пода на двете предни седалки са били открити правоъгълни метални контейнери, покрити с оловна ламарина. След демонтаж на седалките и изолационното покритие на пода, от тайниците са били извадени 33 пакета, съдържащи пресовано прахообразно вещество. При полеви наркотест веществото реагирало на хероин. Общото количество на намерения наркотик е 16,916 кг.

След образуването на наказателното производство, случаят е бил поет от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура - Видин.

Водачът на лекия автомобил е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.В.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK