Около 1 810 са подадените документи за отпускане на безплатни винетки на хора с увреждания за общините Кюстендил, Трекляно и Невестино

Снимка: Infomreja.bg

Около 1 810 са подадените документи за отпускане на безплатни винетки на хора с увреждания за общините Кюстендил, Трекляно и Невестино за 2018 година.

Това съобщи за ИНФОМРЕЖА Бойко Шопов – директор на „Социално подпомагане“ – Кюстендил. Приемът на документите стартира на 1. декември 2017 година.

Условията за безплатна винетка са кандидатите да имат 50 или над 50 на сто намалена работоспособност или вид степен на увреждане. Молбите се подават в дирекциите за социално подпомагане по местоживеене, като задължително се прилага удостоверение за ТЕЛК, лична карта и документ за родствени връзки, ако автомобилът не е на името на инвалида, копия от талона на колата и от договора за сключена застраховка „Гражданска отговорност“, която важи за следващата година.

До 20 дни след обработване на подадените декларации и съответното одобрение, винетните стикери се получат от Дирекцията. 

"Общо взето всяка година броят на подадените документи е в един и същи порядък. За сега не мога да уточня колко са отказите, но неминуемо има и такива", обясни Бойко Шопов.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK