Три месеца кмет. Томов: Имаме работа с много проблеми

Снимка: Infomreja.bg

Томов коментира предстоящия протест в негова защита

След три месеца на кметския стол Румен Томов и неговите заместници „се отчетоха“ за дейността си пред медиите.

Точно на 11.11.2019 години градоначалникът получи символично ключа на Благоевград, три месеца по-късно констатира, че работа има, но с много проблеми.

Томов направи обобщение на работата си като спомена какво от предизборните обещания е изпълнил.

Както стана ясно, с 10 лв. по-ниски са таксите в детските градини, а по 2000 лв. еднократна помощ е заложено да получат родители при трето дете. В ход е и проект по реновиране на парк „Македония“, защото, както каза кметът: „На Благоевград му липсват бели дробове“.

Относно съкращенията и назначенията в Общината – тема, будеща различни емоции в обществото. В заслужена почивка излизат кадрите в пенсионна възраст, а на тяхно място сядат млади специалисти.

„За тази практика получавам одобрение от хората“, подчерта кметът като заяви още, че се очаква 5% от администрацията да бъде съкратена. А пък за самата работа на администрацията градоначалникът каза, че тя се е подобрила откъм комуникация с гражданите.

„Никога не съм казвал, че няма да прекратявам договори, а че ще работя с професионалисти“, заяви кметът в отговор на спекулациите за предизборните му обещания.

Имах служители, които представяха служебна информация на медии, което е недопустимо, каза Томов и допълни, че първата заповед за освобождаване, която е подписал, е на юриста на Общината с мотива: „Той не работеше нищо друго освен срещу мен!“.

Продължава и политика благоевградски фирми да участват в обобществените поръчки като Томов каза, че през последните години малкият и среден бизнес е бил опрян до стената.

Заради проблемът с бездомните кучета ще бъде разширен приютът за четириногите като бъдат изградени допълнителни клетки, а пък специален чип ще позволява и осиновяването им извън граница.

Заместникът на Томов – Е. Терзийки, коментира, че проекти са заложени и в изграждането на депо за битови отпадъци, Младежки център и информационна система за градския транспорт, както и улично осветление в селата и благоевградските квартали.

Ясен Попвасилев изрази надежда, че най-важната работа, свършена досега, е приемането на Бюджет 2020 в размер на 73 млн.

Относно предстоящия протест в събота в подкрепа на кмета и оставането му на пост, Томов обяви:

„Аз съм за развитието на гражданското общество и правото му на глас. Не се чувствам притеснен от решението на съда и разчитам на неговата мъдрост, не мисля, че съм нарушил закона. Заличаването на дейността на фирма е процес, който трае поне 3-4 месеца. Законът е казал: „да се предприемат действия…“ именно защото началото на закриването на фирмата е свързано с административно време. Но няма кой да те мотае по тази процедура, ако разполагаш с власт, а аз съм обикновен човек. Аз юридически проблем по този казус нямам, но има съдя, който тълкува законът както си иска“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK