Съдът проверява истинността на протоколите на четири секции в община Сандански

Снимка: Infomreja.bg, архив

Определението е по дело за спор за преференциите при избора на общински съветници от ПП "Обединени земеделци"

Административен съд – Благоевград, даде ход на дело, образувано против решение №200-МИ от 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия - Сандански, с което са обявени избраните за общински съветници в община Сандански.

Михаил Златков, кандидат за общински съветник от ПП "Обединени земеделци", оспорва решението на ОИК в частта, в която са обявени избраните за общински съветници от листата на ПП "Обединени земеделци".

Според Златков преференции, отбелязани в бюлетините за неговата кандидатура под № 4, неправилно са записани за № 2 – Антон Цанев. Жалбоподателят твърди, че отстраняване на грешките в протоколите ще доведе до промяна в поименния състав на новия общински съвет.

Съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите в посочени от жалбоподателя секционни избирателни комисии № 20, № 21, № 26 и № 31.

Следващото заседание по делото е насрочено за 22.11.2019 г. от 14.00 часа.

Решението на ОИК-Сандански, с което са обявени избраните за общински съветници, изцяло бе оспорено и от Васка Терзиева-Рачева, кандидат за общински съветник от листата на Коалиция „БСП за България“.

Рачева оттегли жалбата си с молба до Административен съд – Благоевград, от 07.11.2019 г. и производството по оспорване разпределението на мандатите в Общинския съвет в Сандански е прекратено.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK