ОИК-Благоевград ще бъде 17-членна, от ГЕРБ влизат 8 души, от БСП и ДПС - по трима

снимка: infomreja.bg

Кметът на община Благоевград Костадин Паскалев насрочи консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия. Комисията ще бъде 17-членна, в състава й влизат 8 члена от ГЕРБ, по трима от Коалиция за България и ДПС и по един от Атака, Синята коализия и НДСВ.

На 3 август партиите и коалициите трябва да представят писмено имената на своите представители в ОИК, както и длъжността, която биха желали те да заемат; заверено от партията копие на удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 21 юни или заверено от представителя на коалицията от партии копие от решение за образуване на коалицията от партии, с което се удостоверяват пълномощията на представляващите партията или коалицията. 

Всяка партия или коалиция трябва да предостви и пълномощно от представляващия я в случаите, когато в консултациите участват упълномощени лица. Кандидатите за членове на Общинскта избирателна комисия трябва да представят копие от диплом за завършено образование или оригинал на уверение за завършено висше образование от съответното висше учебно заведение в случай, че все още няма издаден диплом, както и декларация от всяко лице, предложено за член на ОИК, че отговаря на изискванията на Изборния кодекс.

За осигуряване на публичност и прозрачност на работата на общинска администрация и Общинската избирателна комисия от днес на интернет страницата на Община Благоевград www.blgmun.com е открита секция “Избори 2011”, в която ще бъдат публикувани всички решения на ОбИК, избирателните списъци и заповеди на кмета, свързани с изборния процес.

 

КОМЕНТАРИ

айде20:12 - 29.07.2011
Започна се!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK