ОИЦ - Кюстендил, организира граждански дебат за бъдещето на Кохезионната политика на ЕС

Снимка: ОИЦ-Кюстендил

На  26. октомври (петък) от 11:00ч. в залата на втори етаж в читалище „Братство 1896” в Кюстендил, Областен информационен център /ОИЦ/– Кюстендил организира среща дискусия за бъдещето на Кохезионната политика на ЕС.

Срещата е част от националната кампания на  мрежата от 28 информационни центъра за ЕСИФ в България, посветена на дебатите за Многогодишната финансова рамка 2021 – 2027 г. и регламентите за новия програмен период, както и отбелязването на 30-годишнината на Кохезионната политика на Европейския съюз.

На срещата ще бъде представена информация за постигнатото до момента по отношение програмирането на следващия програмен период – предложението на Европейската комисия за разпределението на бюджета за периода 2021 – 2027 година, новите приоритети на Политиката на сближаване, проектите на новата законодателна рамка, позицията на Р.България по тези въпроси.

Отговаря ли на нуждите на Р.България и в частност на област Кюстендил това разпределение, какви препоръки биха могли да се отправят към бъдещите политики на ЕС по отношение на още по-ефективното прилагане на европейските фондове в регионите след 2020г. ще бъдат част от въпросите, на които ще се потърси отговор по време на последващата дискусия.

Поканени за участие в дискусията са настоящи и бъдещи бенефициенти на средства от европейските програми, медии, представители на местните и регионални власти, граждани.

Участието в срещата е безплатно и не е необходима предварителна регистрация.

За повече информация: ОИЦ – Кюстендил, тел.: 078 52 02 12, [email protected], ул. „Патриарх Евтимий” № 18, гр. Кюстендил.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK