Огънят на свободата в Разлог разпали патриотичните сърца (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Хоро се изви в центъра на града

На празничния 3-и март в Разлог великолепна заря озари небето, а буен огън изгони злото и припомни за горящите сърца на нашите освободители.

Националният празник в планинския град бе отбелязан тържествено в присъствието на Военно формирование 26400 – Благоевград и градския духов оркестър.

Бяха изброени всички знайни и незнайни войни, които днес отсъстват от редиците, но са дълбоко в сърцата на българите.

„Поклон и благоволение към българите, паднали за свободата, защото всички те остават безсмъртни, защото всички те оставят трайни следи! Да си пожелаем за България – вечен живот, достойнство и памет! Нека пазим паметта на поколенията в новото време, като пример за достолепие и уважение, защото народ, който пази и почита своето минало е достоен да изгражда добро бъдеще за идните поколения! И нека не само днес, а всеки ден от годината да пазим духа, родолюбието и силата си, които ни правят българи!“ – каза в словото си кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев.

С едноминутно мълчание на колене и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски жителите на Разлог отдадоха почит на героите.

След заря-проверка, внушителна и светла, последва запалването на огъня на свободната в центъра на града. Така нареченото „гаро“ пламна, а с него и хоро се завъртя.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK