Огънят на свободата бе запален и в Белица

Снимки: Община Белица

Пламенно слово произнесе кметът Радослав Ревански

С уважение и признателност на 3-и март Белица сведе чела пред хилядите знайни и незнайни герои дали живота си за българската свобода!

Салона на читалището в Белица отново бе препълнен от гражданското общество и общината, всички заедно дошли за да се потопят в празничното тържество посветено на 142 години свободна България.

Точно в 18.00 ч. кметът на община Белица, Радослав Ревански, председателят на ОбС – Белица Ахмед Ахмед, заместник-кметовете Сабит Гагъм, Красимира Мавродиева и Иглика Аврамова, секретарят на общината Иляз Дагонов, кметът на с. Бабяк Шемедин Бъсков, кметът на с. Горно Краище Бекир Бекир пристигнаха в залата на читалището където бяха посрещнати с бурни аплодисменти.

Пламенно слово произнесе кметът Радослав Ревански.

Културната програма с участието на самодейните творчески колективи при читалище „Георги Тодоров 1885“ завърши с химна на Белица „Пушка пукна“ и тържествена заря, под звуците на възрожденски песни и запалване на „огън на свободата".

Ден по-рано учениците от IV Б клас на СУ "Св. св. Кирил и Методий" с класен ръководител Цветанка Кондакова посетиха историческия музей в Белица.

Музейният уредник Йордана Георгиева им разказа за въоръжените борби на българския народ за свободата на България и участниците в боевете при Шипка 19 души опълченци от Белица.
 
Учениците поднесоха и цветя пред паметника на "Илинденци" , разположен на главната улица на града.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK