„Огънят на Орфей“ изпепели Разлог

Снимки: Община Разлог

„Огънят на Орфей“ изпепели Разлог. Със заключителен концерт на млади таланти бе закрито дванайстото издание на Международната лятната академия за изкуства "Огънят на Орфей". Специален гост на финалната вечер бе Ралица Базайтова – главен експерт в Министерството на културата.

На гала концерта в залата на Народно читалище „15.09.1903 – 1909“ бяха връчени специалните награди на Община Разлог за най-талантливите музиканти, участвали в "Огънят на Орфей" и всеотдайните им преподаватели.

Публиката успя да се наслади на виртуозните изпълнения на възпитаниците в майсторските класове по пиано, кларинет, цигулка, тромпет и оперно пеене. В заключителните прояви в последния ден на академията бяха включени изложби на творци от майсторските класове по живопис, фотография, в които участие взеха и младите таланти от Разлог.

 В майсторските класове по класически музикални инструменти, пеене, фолклор, живопис, фотография, театър и др. се обучаваха млади таланти от България, Русия, Полша, САЩ и Германия.

По време на академията в Разлог се провеждаха и майсторски класове по музика, литература, фолклор, изобразително изкуство, театър и танци. Академията за изкуство обединява талантливи деца и младежи, както и преподавали с доказан опит и признание в своята сфера.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5
loading...