Огромен зрителски интерес на контролата България – Испания

снимки: infomreja.bg

Над 500 зрители уважиха първата от двете контролни срещи между юношеските национални отбори на България и Испания до 17 години, играна на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

По- класният отбор - този на Испания спечели минимална победа с 1:0. Единственото попадение отбеляза юношата на Еспаньол Рубен Дуарте в 58 минута на мача. Преди почивката липсваха опасности пред вратите, с изключение на пропуска на Милчо Ангелов.

Юношата на Черноморец Бургас остана очи в очи с вратаря на иберийците, но не успя да го преодолее. В 50 минута капитанът на Испания Борха Мартинес уцели страничната греда на вратата пазена от Георги Китанов. Преимуществото на гостите обаче се изрази в попадение, дело на Рубен Дуарте и след грешка на Стивън Петков.

Юношата на Левски имаше възможност да поправи грешката си, но в последната минута от мача първият му удар бе избит от вратаря Вейга, а при добавката нацели страничната греда. В българския отбор играха трима бивши юноши на Пирин, Любомир Илиев, Мики Орачев и Радослав Цонев.

В състава на испанците не бе една от бъдещите звезди на Барселона Сержи Сампер Монтаня, а като резерва се появи друг юноша на каталунците Алехандро Грималдо. Следващата проверка между двата тима на стадион "Христо Ботев" е в четвъртък от 14.00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

С Т22:56 - 21.02.2012
"Огромен интерес"!!!500 зрители...
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK