Гешев и МВР секретарят посетиха бит и ограбен дядо в село Трилистник

Снимка: Infomreja.bg

Арестуваните са 32-годишен мъж и 16-годишен непълнолетен, нападнали и ограбили 86-годишен

Главният секретар на МВР и главният прокурор Иван Гешев бяха в с. Трилистник, където се проведе специализирана операция срещу битовата престъпност.

Арестуваните са 32-годишен мъж и 16-годишен непълнолетен, нападнали и ограбили 86-годишен жител на с. Трилистник. Престъплението е извършено минути след полунощ на 5 април т.г. 

Двамата нахлули в дома на възрастния мъж, разбивайки  входната врата. След като нападнали и били жертвата си, те преровили жилището, открили портфейла му, отнели наличните 100 лева и избягали, изхвърляйки портмонето. 

Незабавно след получения на тел. 112 сигнал, започнало и разследването на криминалисти от  ОД МВР – Пловдив и РУ -Труд, под ръководството на Окръжна и Районна прокуратура, Пловдив. 

Само за няколко часа авторите на престъплението – жители на селото, били установени и задържани. Днес двамата ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършения в съучастие грабеж /престъпление по чл. 198, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК, а за непълнолетния извършител и вр. чл. 63, ал.1, т.3 от НК/ и ще бъдат задържани от наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Непълнолетният е осъждан за извършено от него блудство през 2019 г., като настоящото му деяние е в рамките на определения му от съда изпитателен срок на условното осъждане. Разследването по случая продължава, като до момента са  извършени разпити на свидетели, оглед, претърсване и изземване. Иззети са веществени доказателства. Предстои назначаване на експертизи.

Иван Гешев и Ивайло Иванов се срещнаха  с кмета на селото, който благодари на началника на РПУ -Труд, гл. инспектор Коста Кючуков и на служителите от ОД МВР –Пловдив, за бързите действия.

Главен комисар Иванов и главният прокурор посетиха потърпевшия, който се възстановява от нанесените травми.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK