Огнян Соколов отново шеф на Регионалния инпекторат по образованието

Огнян Соколов, снимка: dariknews.bg, архив

Огнян Соколов е новият началник на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград. Той се връща отново на ръководния пост, след като бе отстранен преди 4 години по време на управлението на ГЕРБ.

Заповедта за назначение му е била връчена вчера, в Деня на народните будители, потвърди самият Соколов пред „ИНФОМРЕЖА“. Експерти от просветното ведомство са го представили официално пред колектива, въпреки че повечето от работещите в инспектората добре познават бившия си шеф.

Досегашният началник на РИО – Благоевград Ивайло Златанов, който бе назначение на ГЕРБ, сам е подал молба за напускане по взаимно съгласие. Преди да оглави тази длъжност Златанов бе директор на V СОУ „Георги Измирлиев“.

През последните четири години Соколов работеше като специалист "Маркетинг и реклама" в издателство „Анубис – Булвест“ за Благоевградска област.

Той оглави образователния инспекторат по времето на НДСВ, остана начело при Тройната коалиция, сега поредно доверие му гласуват и коалиционните партньори БСП и ДПС.

 

КОМЕНТАРИ

Учител16:04 - 12.11.2013
Господин Соколов е един от малкото специалисти, познаващи естеството на образованието в окръга. За разлика от Златанов(слушалката),той умее да управлява самостоятелно,без да чака някой да му се разпорежда по телефона.Надяваме се господин Соколов,че ще разриете "авгиевските обори" в които се превъртаха училищата в окръга,под ръководството на назначените от ГЕРБ директори.Започнете от професионалните училища,защото назначените "Специалисти" за директори, доведоха професионалното образование до дъното.
питащ17:10 - 07.11.2013
Вярно ли човека на Соколов Петко Гудев не е издържал теста на конкурса за директори? Мухахаха,страшно ограничен е Гудев.Веднъж му дадоха шанса фалира училището.Втори път пак.Смотан Гудев само за любов го бива с Мария Чингарова.
12306:57 - 07.11.2013
Мигдин кога ще го пенсионирате? Милионер стана от проекти !
Доринда23:14 - 06.11.2013
г-н Соколов започнете най-напред с Мария Стоянова -Доринда от Хаджидимово,че училището е анархия.Нея я интересува обществената поръчка за храната само,друго нищо.Държи се като разгонен бизон и прелита от партия в партия.

FACEBOOK