Проф. Огнян Герджиков (раз)каза "Аз не бях политик" пред препълнена зала в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев

Залата в НТС се оказа тясна, за да побере всички, които искаха да присъстват на представянето на книгата на проф. Огнян Герджиков "Аз не бях политик" в Гоце Делчев. Събитието бе организирано от Община Гоце Делчев и Издателско ателие "Аб", а на него присъстваха кмета на общината Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, Неврокопският митрополит Серафим, общински съветници и други.

Проф. Герджиков изрази голямата си радост от това, че може да представи книгата си, която е своеобразна автобиография пред гоцеделчевската публика. Той благодари на ръководството на общината за подкрепата и организацията на събитието.   

Проф. Огнян Герджиков бе представен от художника Николай Маринов. Роден е в София през 1946 г. и е професор по гражданско и търговско право в Юридическия факултет на СУ «Св. Климент Охридски». Проф. Герджиков е автор на десетки учебници, монографии, студии, статии и доклади на български, английски, руски и немски език в областта на гражданското, търговското, дружественото право и арбитраж. Той е автор на научна литература и поезия. Проф. Огнян Герджиков бе председател на 39-то Народно събрание и министър - председател на последното служебно правителство на Република България, носител е на орден «Стара планина» I степен.

Книгата му "Аз не бях политик" бе представена от Ана Боянова – носител на литературната награда „Блага Димитрова“ за роман – 2014 г.

Тя набеляза основните акценти в нея и обясни, че на страниците й място са намерили всички важни събития в живота на професора.

С неговото специфично чувство за хумор са разказани много интересни истории не само от личния му живот, но и от времето когато бе председател на Народното събрание.

Особен интерес сред присъстващите предизвикаха положителните и отрицателните коментари за проф. Герджиков, които са публикувани в социалните мрежи, извадка на които бяха прочетени от самия него.

За да бъде още по-специално събитието, със своя музикален и артистичен талант се погрижиха Ана Боянова и Емил Калев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK