Огнеборец № 1: Не пари, а униформи трябва да раздаваме на служителите

Снимка: Infomreja.bg

„Приоритет на МВР и на главната дирекция е подобряване на битовите условия на нашите служители. Постоянни сме в усилията си. Ще постигнем и по-добри резултати, за да може вие, представлявайки лицето на нашата служба, да бъдете винаги готови да окажете помощ на хората в беда“.

С тези думи директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов официално откри обновената сграда на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград. Той изказа благодарност към кмета на града и неговия екип за реализирането на проекта.

"Правителството отдели финансови средства и към момента почти всички пожарникари, на които не им бяха изплащани пари за дрехи, са си ги получили. Ние като министерство трябва да направим така, че да раздаваме униформи, а не пари на служителите си", коментира пред журналисти Николов, запитан за недоволствата на пожарникарите, свързани с униформите и условията на работа.

Според него по-сериозен е проблемът с личните предпазни средства.

"В последните години над 7 000 комплекта са доставени, но това не е достатъчно. Въпросът е, че те се износват и с право колегите искат по-висока степен на защита, която ние сме длъжни да им осигурим. В момента тече обществена поръчка на стойност 200 000 лв. за закупуване на лични предпазни средства, съвсем скоро ще обявим още една за 500 000 лв., предназначени за униформи", поясни още директорът на ГДПБЗН.

Той допълни, че е подменена над 80 % от техниката. Министерството разполагало с изключително добре подготвени кадри, но броят им бил недостатъчен. 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK